Acnetherapie

Verwijderen van onzuiverheden

De behandeling van acne verschilt per persoon. Bij het bepalen van de behandelwijze wordt rekening gehouden met de ernst, de klachten, leeftijd, geslacht en eventueel medicatie die is voorgeschreven door een huisarts of dermatoloog.

Een goede huidconditie is de basis. Door middel van ondersteunende producten komt de huid weer terug in balans. Daarnaast ligt het accent van een acne behandeling op het intensief reinigen van de huid (ook wel dieptereiniging genoemd).

Indicaties

Werkwijze

Acnetherapie bestaat vaak uit een combinatie van meerdere behandelmethodes. Ik start altijd met een grondige dieptereiniging, oftewel de aanwezige onzuiverheden worden verwijderd. Bij een actieve acne wordt de dieptereiniging vaak gecombineerd met een chemische peeling of nano-dermabrasie om de bovenste huidlaag optimaal gezond te maken en houden, en om nieuwe onzuiverheden te voorkomen. Staan de acne-littekens op de voorgrond? Dan starten we, afhankelijke van de diepte van de acne-littekens, met nanodermabrasie of microneedling.

Voor een optimaal behandelresultaat zullen er meerdere behandelingen in de praktijk nodig zijn. Na een intensief traject kan vaak worden volstaan met onderhoudsbehandelingen. Zowel tijdens de intensieve behandelingen als erna adviseer ik om thuisproducten te gebruiken afgestemd op jouw huid om het resultaat te behouden. Niet zelden gaat de behandeling van actieve acne over in de behandeling van acne-littekens.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?