Chemische peeling

Verbeteren van huidtextuur en –teint

Een chemische peeling is een vloeistof die bestaat uit zuren, zoals glycolzuur, melkzuur, citroenzuur, salicylzuur of tri-chloor-azijn (TCA) zuur. Elk zuur werkt in de regel huid verbeterend en heeft daarnaast een unieke eigenschap, zoals ontstekingsremmend, talg verminderend, pigment verlichtend of bindweefsel stimulerend. Elke huid kan worden behandeld met een chemische peeling.

Indicaties

Werkwijze

Voordat de chemische peeling wordt aangebracht op de huid, wordt de huid eerst goed voorbereid. Bij voorkeur start je 2 weken voor de eerste behandeling met thuisproducten om jouw huid optimaal voor te bereiden op en te laten wennen aan de zuren.

Direct na het aanbrengen op de huid gaan de zuren in de chemische peeling een reactie aan met de huidcellen, waardoor deze sneller worden afgeschilferd. Dit geeft een branderig gevoel. De dieper gelegen huidcellen krijgen een prikkel om nieuwe, gezonde cellen aan te gaan maken. De bovenste huidlaag gaat er zachter en egaler uitzien.

Voor een optimaal resultaat zijn er bij aanvang van de behandeling in een intensief traject gemiddeld 4-6 behandelingen met een tussenpoos van 3-4 weken nodig. Na elke behandeling zal er vooruitgang zichtbaar zijn. Na de intensieve opstartfase kan er vaak worden volstaan met een onderhoudsbehandeling. Om het beste uit de behandelingen te halen raad ik je aan zowel tijdens de intensieve fase als tijdens de onderhoudsfase ondersteunende producten thuis te gebruiken.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?