Het team van PUUR huidzorg

PUUR huidzorg

Suzan de Groot

PUUR huidzorg – mijn verhaal

Ik ben Suzan de Groot, huidtherapeut / oedeemtherapeut en eigenaar van PUUR huidzorg. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de opleiding huidtherapie van de Hogeschool Utrecht. Na mijn afstuderen heb ik in verschillende praktijken gewerkt en veel ervaring opgedaan binnen de (para)medische kant van de huidtherapie.

In het voorjaar van 2019 kreeg ik de kans om een praktijk over te nemen. Toen dit aanbod voorbij kwam, wist ik dat deze kans “nu of nooit” betekende. De droom om een eigen praktijk te hebben was hierdoor gerealiseerd! Met mijn 10 jaar werkervaring als bagage ben ik na een hele prettige overdrachtsperiode per 1 juli 2019 gestart met mijn eigen praktijk, PUUR huidzorg.

Als oudste van een gezin van vijf kinderen en met ouders die een boerderij hebben, lag huidtherapie niet erg voor de hand. In mijn tienerjaren, maar ook tijdens mijn zwangerschap, heb ik enorm veel last gehad van acne. Bij ons thuis was er vroeger weinig aandacht voor het uiterlijk, laat staan dat ik daar zelf überhaupt mee bezig was. Van kinds af aan wilde ik veearts worden. Toen die droom uiteenspatte, omdat ik in 2014 werd uitgeloot voor de opleiding diergeneeskunde, moest ik op zoek naar iets anders. Al zoekend trok huidtherapie mijn aandacht.

“Zorgen voor” is wel iets wat mij goed past, dus ik dacht waarom niet?! Tijdens de opleiding ben ik qua comfortzone flink uitgedaagd en al snel merkte ik dat het “helpen iemands huid gezonder te maken” mij erg aansprak. Lasers? Ik moest er niks van hebben. Daar ben ik inmiddels wel van terug gekomen… De moderne apparatuur die ik gebruik ter ondersteuning van mijn behandelingen is inmiddels niet meer weg te denken uit de praktijk. In mijn ogen was, en is, huidtherapie een ambacht. Ik heb geleerd met mijn handen te werken en zo werk ik nog steeds. Hands-on en no-nonsense!!

Zowel op privé als werk gebied heb ik wat hobbels gekend, maar inmiddels heb ik mijn plek helemaal gevonden in mijn eigen praktijk. Wat voelt het goed om mijn cliënten met hun huidvragen, groot of klein, te helpen en tevreden naar huis te sturen. Regelmatig hoor ik van cliënten dat ze blij zijn met mijn werkwijze, én met de behaalde resultaten. Ik merk dat ik daardoor zowel privé als in mijn werk blijf groeien en ontwikkelen.

Directe Toegang Huidtherapie (DTH)

PUUR huidzorg

DTH wordt in het beroepsprofiel van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten omschreven als: “Het recht (als patiënt) een onderzoek, evaluatie en behandeling te vragen en te ontvangen van een huidtherapeut zonder de noodzaak van een medische verwijzing.”

De huidtherapeut is direct toegankelijk, dat wil zeggen: je kan zonder verwijzing van een (huis)arts bij PUUR huidzorg terecht. Op deze manier worden (huis)artsen ontlast, doordat je voor huidtherapie geen verwijzing meer nodig hebt, en kunnen zij zich met belangrijker zaken bezighouden.

DTH voor huidtherapie sluit aan bij het principe van vraag-gestuurde-zorg: jij, de zorgvrager, kiest zelf de zorgverlener die bij jouw vraag of klacht past. Zorgvuldigheid door de huidtherapeut is geboden bij deze manier van werken; er kan sprake zijn van ziekten of aandoeningen die buiten het competentiegebied van de huidtherapeut vallen. Als dit het geval is, zal ik je adviseren contact op te nemen met de huisarts, ofwel zal ik na jouw goedkeuren met de huisarts overleggen.

Een nieuw behandeltraject wordt pas gestart na een screening, intake en onderzoek. Tijdens deze afspraak wordt jouw probleem, vraag, klacht, wens en/of verwachting besproken. Om een volledig beeld van jou als persoon te krijgen, zal ik ook enkele vragen stellen over jouw algehele gezondheid. Na dit proces kan ik besluiten of er wel of geen indicatie voor huidtherapie of oedeemtherapie is. Als er geen zogeheten “rode vlaggen” zijn, stellen we in overleg een behandelplan op en kan de behandeling worden gestart.

NB: Sommige zorgverzekeraars vragen ondanks DTH alsnog om een verwijzing van de (huis)arts voordat zij de behandelingen vergoeden. Ook voor behandelingen die in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering dient alsnog een verwijzing van de (huis)arts te worden overlegd.

Vergoeding en tarieven

PUUR huidzorg

PUUR huidzorg is erkend door álle zorgverzekeraars, zodat jij maximaal profiteert van de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

Voor huidtherapie geldt: vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor de exacte vergoeding. Deze verschillen per zorgverzekeraar en veranderen elk jaar.

Voor oedeemtherapie geldt: vergoeding is mogelijk vanuit de aanvullende- en basisverzekering. Dit verschilt per aandoening. Is er sprake van een chronische indicatie? Dan heb je vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden dan alsnog op de aanvullende verzekering gedeclareerd en kunnen (deels) voor eigen rekening zijn als de aanvullende verzekering onvoldoende dekking geeft.

Tijdens de eerste afspraak zal ik de mogelijkheden van vergoeding van de behandeling door jouw zorgverzekeraar bespreken.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?