Elektrische epilatie

Verwijderen van ongewenst licht en donker haar in het gezicht

Je kent het vast. Haartjes op de kin of bovenlip, die je laat harsen of zelf met de pincet uittrekt. Na enige tijd raakt de huid geïrriteerd en kunnen ingegroeide haren ontstaan.

Elektrische epilatie is een methode om ongewenste haargroei, zoals hirsutisme blijvend te verwijderen.

Indicaties

Elektrische epilatie wordt met name toegepast bij witte, grijze en blonde stugge haren. Ook voor een enkele donkere haar kan elektrische epilatie worden uitgevoerd. Wanneer u last heeft van grotendeels donkere haren, wordt laserontharing geadviseerd. Voor beide behandelwijzen kunt u in de praktijk terecht.

Werkwijze

Bij elektrische epilatie wordt een heel dun naaldje in het haarzakje gebracht. Een haarzakje heeft een natuurlijke opening. Er wordt dus niets aangeprikt. Door enkele seconden stroom te geven wordt het haarzakje verhit. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd. Tijdens de behandeling voel je warmte. Na de behandeling is de huid licht gezwollen en voelt het warm aan. Na een aantal uur is de reactie verdwenen.  Door de behandeling regelmatig te herhalen, raakt het haarzakje steeds verder uitgeput en zal het haartje uiteindelijk niet meer terugkomen.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?