Laserontharing

Definitief ontharen van donkere haargroei

Laserontharing is een zeer effectieve methode om ongewenste haargroei permanent te verwijderen.

Indicaties

Een onthaarlaser werkt op één bepaalde golflengte, 810nm, waarbij het uitgestraalde licht optimaal in de huid wordt opgenomen door het pigment van de haar. Alleen donkere haren kunnen worden verwijderd d.m.v. laserontharing. Behandeling is mogelijk in het gezicht en op het lichaam.
Blonde, grijze en rode haren kunnen niet met een onthaarlaser worden behandeld, omdat deze haarkleur geen pigment bevat. Deze haren worden behandeld met elektrische epilatie.

Werkwijze

Tijdens het intakegesprek bespreken we de grootte en prijs van het te behandelen gebied en stel ik enkele medische achtergrondvragen om te bepalen of er geen contra-indicaties zijn. Vervolgens beoordeel ik het te behandelen gebied en de kleur, dikte en hoeveelheid van de haargroei om de stand van de onthaarlaser te bepalen.

Voor de behandeling moeten de haartjes glad geschoren zijn, zodat het licht optimaal in de haarwortel kan worden opgenomen. Er wordt een contactgel aangebracht, zodat het licht optimaal de huid in kan worden geleid. De kop van de laser wordt op de huid geplaatst en een puls wordt gegeven. Dit duurt een fractie van een seconde. De kop is 1cm groot en zal over het gehele te behandelen gebied worden verplaatst en gepulst, totdat het hele behandelgebied is behandeld.

Laserontharing is niet pijnloos en wordt vaak ervaren als een warm speldenprikje of het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling kan de huid nog enkele uren rood en gezwollen zijn, maar dit trekt normaliter binnen 24-48u volledig weg. Een behandeling kan elke 4-5 weken (gezicht) of 6-8 weken (lichaam) worden uitgevoegd. Gemiddeld zijn er 6-8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Gedurende de behandelingen, in ieder geval 4 weken ervoor en 4 weken erna, dient de huid beschermd te worden met minimaal factor 30. Een zongebruinde huid kan niet worden behandeld vanwege het risico op pigmentverschuivingen. Tevens geldt dat de haargroei in de huid aanwezig moet zijn ten tijde van de behandeling en daarom niet meer epileren, harsen of verwijderen met touwtje vanaf 4 weken voor de behandeling (scheren mag/moet wel).

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?