LED lichttherapie

Ondersteunend huidherstel

Bij een behandeling met LED-licht wordt gebruik gemaakt van een hoge lichtintensiteit, wat een genezend effect heeft op de huid. De kleur varieert tussen blauw, groen, geel en rood. LED-licht verbetert de kleur en textuur van de huid, verbetert de bloedcirculatie en hydrateert, revitaliseert en herstelt de huid.

Blauw licht: vermindering van bacteriën bij acne, specifiek de propionibacterium acnes, en andere bacteriële ontstekingsprocessen.

Groen licht: vermindering van pigmentvlekken en roodheid en ontgiften van de huid.

Geel licht: vermindering van ontstekingen door stimulatie van de circulatie en het immuunsysteem. Verhoging van de hydratatie waardoor de huid er gladder uit komt te zien.

Rood licht: stimulering van de circulatie, de lymfestroom en de wondgenezing.

In de praktijk wordt met een combinatie van blauw en rood licht gewerkt.

Indicaties

LED licht kan bij tal van huidaandoeningen worden ingezet, zoals acne, eczeem en rosacea. Ook kan het worden ingezet ter ondersteuning van een behandeling, zoals acnetherapie en nano-dermabrasie.

Werkwijze

Nadat je gezicht is gereinigd en/of de behandeling is uitgevoerd, wordt de LED lamp over je gezicht geplaatst. Afhankelijk van de indicatie ga je 5-20 minuten onder de LED lamp. LED licht bevat geen UV stralen en is daarom veilig voor de huid. Wel krijg je een klein duikbrilletje op, omdat het LED licht erg fel is.

LED licht kan in een kuur worden toegepast of als aanvulling bij een andere behandeling. In kuurverband kom je 2x per week gedurende 3-4 weken.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?