Microneedling

Huidverbetering door collageen aanmaak

Microneedling is een behandelmethode die zeer breed inzetbaar is. Vibrerende minuscule kleine naaldjes maken microkanaaltjes in de huid, waardoor aanmaak van collageen en doorbloeding worden gestimuleerd.

Indicaties

Werkwijze

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en gedesinfecteerd. Er wordt een naaldcartridge in de microneedling-pen geplaatst en op de juiste naalddiepte ingesteld.

Tijdens de behandeling wordt hyaluronzuur op de huid aangebracht om de naaldcartridge soepel over de huid te laten glijden. In de huid zorgt hyaluronzuur voor vochtbinding wat het herstel bespoedigd. In strijkende of draaiende bewegingen wordt het te behandelen gebied “geneedeld”. Microneedling geeft een schrijnend, licht scherp gevoel, maar is over het algemeen goed vol te houden. Indien nodig kan de huid worden verdoofd met een verdovende crème. Tijdens de behandeling treden puntbloedinkjes op. Deze kleine wondjes zijn al gesloten zodra je de praktijk verlaat.

Na de behandeling kan het behandelde gebied enkele dagen rood zijn en strak aanvoelen. Ook kan lichte schilfering optreden door activatie van nieuwe cellen. De eerste weken na de behandeling is het belangrijk de huid goed tegen de zon te beschermen.

Voor een optimaal resultaat zijn 4-6 behandelingen nodig met een frequentie van 1-5 weken, afhankelijk van de indicaties en het huidtype. Ook is deze behandeling zeer geschikt als opfrisbeurt of onderhoudsbehandeling.

Chat openen
Hallo! Hoe kan ik je helpen?