Irma - PUURhuidzorg

PUUR huidzorg breidt uit!

Mijn naam is Irma van Rossum, ik kom vanaf 1 juni 2023 het team versterken.

Na de middelbare school ben ik meteen gestart met de opleiding huidtherapie. Deze 4 jarige studie heb ik inmiddels 2 jaar geleden afgerond. Tijdens het studeren wilde ik graag weten of het werken met mensen wel net zo leuk is als wat ik van te voren dacht. Daarom heb ik tijdens mijn studie ook een verkorte opleiding gedaan voor de functie verzorgende om vervolgens in de thuiszorg aan het werk te gaan. Dit kon ik combineren met de opleiding huidtherapie.

Ik heb ontzettend veel geleerd van de ouderen die ik heb geholpen. Het heeft mij bevestigd dat ik het werken met mensen erg leuk vindt om te doen. Na het afronden van de opleiding huidtherapie ben ik als huidtherapeut aan de slag gegaan en heb dit nog een tijd kunnen combineren met het werken in de thuiszorg. Inmiddels werk ik fulltime al huidtherapeut.

Ik help graag mensen die last hebben van oedeem, chronische wonden of huidaandoeningen. Een van de eerste dingen die je ’s ochtends doet is in de spiegel kijken. Als je last hebt van een huidprobleem kan het zijn dat je daar iedere dag last van hebt. Hoe fijn zou het dan zijn om daar vanaf te komen? Ik krijg energie van het oplossen van vraagstukken van de mensen die ik in de praktijk zie.

Huidtherapie vind ik een mooi beroep, omdat je effect ziet van de dingen die je doet. Ik merk dat ik dat met mijn hobby’s ook belangrijk vind. Ik heb een naaicursus gedaan en zit zo af en toe achter de naaimachine om kleding te vermaken, of om nieuwe kussenslopen te maken. Zo vind ik het ook leuk om oude kasten een nieuw leven te geven door ze op te knappen en een nieuwe kleur te geven.

Ik ga bij PUUR huidzorg werken vanwege de no-nonsense houding. Ik houd van aanpakken en resultaten zien. Ook is het fijn om in een gezondheidscentrum te werken, zo maak je snel contact met andere disciplines. Ik hoop u snel in de praktijk tegen te komen.